Pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of intimidatie op het werk en in het onderwijs

Ongewenst gedrag leidt meestal tot conflicten. Dat heeft direct invloed op de werksfeer en het gevoel van veiligheid op het werk. Vaak dreigt escalatie. Het Vertrouwensbureau ondersteunt in het oplossen van conflicten op het werk. Bij  zorginstellingen, profit en non-profit organisaties en het onderwijs.
Geef je medewerkers, leerlingen en hun ouders de mogelijkheid om een beroep te doen op een externe vertrouwenspersoon. Wij bieden een luisterend oor, brengen verheldering en rust en werken met je aan de oplossing. Die voeren we ook uit. Dus voorkom erger. Dan voorkom je escalatie.  
het-vertrouwensbureau-conflict-5
het-vertrouwensbureau-conflict-5

Het Vertrouwensbureau: voor organisaties, zorginstellingen en het onderwijs

Intimidatie, pesten, discriminatie, agressie; ongewenst gedrag heeft direct invloed op de werksfeer. Heeft invloed op vertrouwen en het gevoel van veiligheid. Het beïnvloedt de productiviteit van mensen en leidt meestal tot langdurig ziekteverzuim. Het Vertrouwensbureau ondersteunt organisaties, zorginstellingen en het onderwijs wanneer daar ongewenst gedrag voorkomt.  

Krijg je te maken met conflictsituaties? Met pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie? Wij helpen, in elke organisatie. Ook op scholen, waar vertrouwenszaken net even anders gaan omdat er soms ook ouders en leerlingen betrokken zijn. Voorkom escalatie. Dan blijft de werksfeer goed en de productiviteit hoog. Hoe we werken? Dat lees je hieronder.

Jan Wibbens - Het Vertrouwensbureau

Jan_Wibbens_VerzuimMeesters

Ons vertrouwenstraject in 3 stappen

het-vertrouwensbureau-verheldering

Verheldering

Alleen het complete verhaal brengt de juiste oplossing. Daarom voeren wij altijd gesprekken met alle betrokkenen. Die gesprekken zijn vertrouwelijk.

het-vertrouwensbureau-richting

Richting

We adviseren over mogelijke oplossingsmogelijkheden. Dat doen wij in goed en zorgvuldig overleg. Wij werken altijd binnen de kaders van wet- en regelgeving.

het-vertrouwensbureau-richting

Nieuw: training (vertrouwens) contactpersonen

jutta-wibbens-het-vertrouwensbureau

Jutta Hoogland

LVV-registervertrouwenspersoon

foto-mattis-wibbens

Mattis Wibbens

LVV-registervertrouwenspersoon
Verzuimspecialist

foto-roger-moore

Roger Moore

LVV-registervertrouwenspersoon

judith-visser-het-vertrouwensbureau

Judith Visser

LVV-registervertrouwenspersoon

foto-najat-ahmadi

Najat Ahmadi

LVV-registervertrouwenspersoon

foto-nathalie-morsink

Nathalie Morsink

LVV-registervertrouwenspersoon

jan-wibbens-het-vertrouwensbureau

Jan Wibbens

Vertrouwenspersoon (lid LVV)

Dit kunnen we voor je doen

Vertrouwenspersoon

Onze vertrouwenspersonen ondersteunen medewerkers die te maken hebben (gehad) met ongewenst gedrag als pesten, (seksuele) intimidatie, agressie en discriminatie. Wij zijn een luisterend oor en voeren vertrouwelijke gesprekken. Wij adviseren en de medewerker houdt altijd zelf de regie.

Vertrouwenspersoon onderwijs

Ongewenst gedrag binnen het onderwijs: het komt vaker voor dan je denkt. Wij ondersteunen ouders, personeel en leerlingen. Wij zorgen ervoor dat de klager gehoor vindt en wordt geholpen. Zo wordt de school weer een veilige en plezierige plek.

Training (vertrouwens)
contactpersonen

Wij geven trainingen aan interne vertrouwens- en contactpersonen. We leren je hoe te handelen in verschillende situaties. We putten daarbij uit onze eigen ervaringen die we vertalen naar de praktijk.

Juridische ondersteuning

Soms is een vaststellingsovereenkomst de oplossing voor een conflict. De werkgever en werknemer beëindigen dan met wederzijds goedvinden en vrijwillig het dienstverband. Daarvoor wordt een contract opgesteld: de vaststellingsovereenkomst. Hierbij is juridische ondersteuning nodig. Wij brengen onze klanten dan in contact met een passende arbeidsjurist.  

Consultancy

Het voorkomen van ongewenst gedrag begint bij het maken van beleid. De consultants van Het Vertrouwensbureau ondersteunen je in het maken van beleid en het vertalen daarvan in de dagelijkse praktijk. Wij brengen je in contact met een passende consultant.  

het-vertrouwensbureau-vrede-zwart-wit

Ongewenst gedrag? Neem direct de juiste stappen!

HVTB-logo
Geef medewerkers, leerlingen en hun ouders de mogelijkheid om een beroep te doen op een externe vertrouwenspersoon. Zo voorkom je erger, en de werksfeer klaart direct op.

Contactgegevens

Het Vertrouwensbureau
Tel: 085 - 1055 055